DAS rechtsbijstand

DAS rechtsbijstand wordt ondersteund door een expertise regisseur van loyalexperts.com bij het vinden van de juiste expert bij een specifieke expertise aanvraag. De expertise regisseur screent namens de jurist en/of advocaat de aanvraag, overlegd en past iindien nodig de aanvraag aan. Waarna de experts regionaal of landelijk worden benaderd namens de DAS rechtsbijstand.

Voorbeel geschillen:


Geschil klussenbedrijf

Case:
Verzekerde heeft een klussenbedrijf werkzaamheden laten uitvoeren. Er zijn diverse werkzaamheden niet naar behoren uitgevoerd. Verzekerde wil dat laten inventariseren. Ook is er een scheur in een muur ontstaan. verzekerde is bang dat dit een dragende muur is en wil vast laten stellen of er een gevaar voor de veiligheid ontstaat.

De jurist en/of advocaat van de DAS rechtsbijstand moet derhalve op zoek naar een expert met deze specifieke kennis. De expertise regisseur screent de aanvraag en overlegd of een bouwkundig inspecteur of een constructeur benodigd is of een combinatie. Eenmaal duidelijk wordt de expert gevonden middels de zoekmachine LEX-Tool in het expertise register van de DAS rechtsbijstand en is deze expert binnen korte tijd gevonden. De kosten voor de expertise van deze expert worden vooraf vastgesteld, hetgeen zorgt voor duidelijkheid en besparing. Bovendien hoeft de advocaat niet op zoek naar een specifieke expert, hetgeen DAS tijd en geld bespaart. Bijkomend voordeel is de transparantie. Indien wenselijk kan verzekerde meekijken in het aanvraagtraject, hetgeen objectiviteit waarborgt.

Lekkage/wateroverlast woning

Case:
Voor een verzekerde zoeken we een expert op het gebied van afwatering/ riolering.
Bij extreme regenval loopt water terug uit het riool, via het toilet, de woning van cliënt in.
Volgens cliënt is de oorzaak gelegen in het feit dat de gemeente wijzigingen heeft aangebracht met betrekking tot de grond gelegen achter het perceel van cliënt, hetgeen nu tot gevolg zou hebben dat de huidige aansluiting niet meer norm-conform en onvoldoende functionerend is.

De jurist en/of advocaat van de DAS rechtsbijstand moet derhalve op zoek naar een expert met deze specifieke kennis. De expertise regisseur screent de aanvraag en overlegd of een civiel technisch expert,  of een riooltechnisch onderzoek benodigd is of een combinatie. Eenmaal duidelijk wordt de expert gevonden middels de zoekmachine LEX-Tool in het expertise register van de DAS rechtsbijstand en is deze expert binnen korte tijd gevonden. De kosten voor de expertise van deze experts worden vooraf vastgesteld, hetgeen zorgt voor duidelijkheid en besparing. Bovendien hoeft de jurist en/of advocaat niet op zoek naar een specifieke expert, hetgeen DAS tijd en geld bespaart. Bijkomend voordeel is de transparantie. Indien wenselijk kan verzekerde meekijken in het aanvraagtraject, hetgeen objectiviteit waarborgt.

Geschil warmtepomp

Case:
Er is sprake van een geschil waarbij de kosten van de schade bepaald moeten worden. Het betreft schade aan een warmtepomp in een woonhuis en beregeningssysteem in bijbehorende tuin, waardoor zeer specifieke kennis noodzakelijk is.

De jurist of advocaat van de DAS rechtsbijstand moet derhalve op zoek naar een expert met een specifieke kennis op het gebied van warmte pompen en beregeningsinstallaties. Middels de LEX-Tool en het expertise register van de DAS rechtsbijstand is deze expert binnen korte tijd gevonden. De kosten voor het advies van deze expert worden vooraf vastgesteld, hetgeen zorgt voor duidelijkheid en besparing. Bovendien hoeft de jurist en/of advocaat niet op zoek naar een specifieke expert, hetgeen DAS tijd en geld bespaart. Bijkomend voordeel is de transparantie. Indien wenselijk kan iedere partij meekijken in het aanvraagtraject, hetgeen objectiviteit waarborgt.


Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen